top of page

De LAPPA® prentenboeken sluiten aan op LAPPA® Little en stimuleren spelenderwijs het taalbegrip van kleuters. De tweetalige versies bevatten de Nederlandse taal en een thuistaal, waardoor de kennis van beide talen gestimuleerd wordt.
Vind hier jouw titels in veel talencombi’s met een korte beschrijving.​

LAPPA® meertalige prentenboeken  3 - 6 jaar

Lappa en Hondje Wof zijn op vakantie op een eiland boven in Nederland. Er is een echte vuurtoren, een strand, duinen, de zee en… een rood monster, waar Lappa erg van schrikt. Gelukkig ontdekt hij al snel, dat het geen echt monster is. #zeehondjeredden #plasticsoep

 

eentalig: NL, Engels (UK) (Oblong)

tweetalig: NL-Pools, NL-Turks, NL-Engels (UK), Japans-Engels

Lappa

Lappa en Hondje Wof logeren bij opa en oma op de boerderij. Ze mogen meerijden op opa’s tractor, maken kennis met alle dieren en beleven een spannend avontuur met de  struisvogel en Boksi, de ondeugende geit. Zijn Lappa en de struisvogel nog op tijd om de bloementuin van oma te redden?

 

Maak kennis met Lappa en Hondje Wof in de LAPPA® kinderboekenserie.

Geniet van hun vrolijke avonturen en leef mee met de serieuzere onderwerpen, die jonge kinderen, net als Lappa, ook mee kunnen maken.

  

eentalig: NL (Oblong)

tweetalig: -

Lappa op de boerderij

Lappa is boos. Mama heeft zijn tablet afgepakt. ‘Hup Lappa, ga eens lekker buiten spelen, je hebt nu wel genoeg gegamed,’ zegt ze. Lappa’s boze bui is snel verdwenen als hij  plezier maakt met zijn vriendjes. Want samen spelen en bewegen is niet alleen goed voor je, het is ook leuk.

Met leuke beweegoefeningen voor thuis of in de klas.

 

eentalig: NL

tweetalig: NL-Pools, NL-Turks

Hup Lappa, lekker buiten spelen

Hoe vertel je je kind wat er allemaal gebeurt als iemand begraven wordt? De kist uitzoeken, opbaren, de condoleance… Aan de hand van begrijpelijke tekst en heldere illustraties leven we mee met Lappa, als zijn opa overlijdt en begraven wordt. Het verhaal en de illustraties kunnen gebruikt worden om met een kind over het overlijden en de gebeurtenissen rondom de begrafenis van de eigen grootouder te praten. 

 
Voor kinderen die zelf kunnen lezen en schrijven, is er ruimte in het boekje om iets met het verdriet om het overlijden van hun eigen opa te doen. Het is mogelijk om over opa te schrijven, een mooie tekening voor hem te maken of een foto van opa in te plakken. Dag lieve opa kan daardoor een blijvende herinnering aan de eigen opa zijn en geeft troost bij
de verwerking van zijn dood.

 

Dag lieve Opa is genomineerd voor de Yarden Afscheidsprijs 2015.

eentalig: NL

Dag lieve Opa

Het is een sombere dag, de stad ziet er treurig en grijs uit. Tot plots de zon doorbreekt, die alle kleuren weer tevoorschijn tovert. Ook Lappa tovert met kleur. Hij maakt nieuwe kleuren en in zijn droom kleurt hij de hele stad. Ontdek alle kleuren van de regenboog in dit nieuwe avontuur van Lappa en Hondje Wof.

 

eentalig: NL

tweetalig: NL-Pools, NL-Turks, NL-Somalisch, NL-Hindi, NL-Oekraiens, NL-Russisch, NL-Tigrinya

Lappa kleurt de stad

Lappa, mama en Hondje Wof gaan naar de dierentuin. Daar ontmoeten ze een kleine giraf die niet wil eten omdat hij niets lust. Om uit te vinden wat het girafje lekker vindt, laat Lappa hem van alles proeven. Zo ontdekken ze dat er heel veel verschillende smaken zijn.

 

eentalig: NL, Frans, Italiaans (Oblong)

tweetalig: NL-Pools, NL-Turks, NL-Spaans, NL-Somalisch, NL-Oekraiens, NL-Engels (UK), Duits-NL, NL-Tigrinya, Farsi-NL

Lappa in de dierentuin

Lappa en Lin doen boodschappen voor oma, want oma heeft haar been gebroken. Om beurten rijden ze het winkelwagentje door de supermarkt en leggen alles wat op oma’s boodschappenlijstje staat erin. Als ze even later elk met een volle zak naar huis lopen, vallen de eieren op straat… kapot! Gelukkig weet de buurvrouw raad. #tellen

 

eentalig: NL, Engels (UK)

tweetalig: NL-Engels (UK)

Lappa doet boodschappen

Het is feest. De slingers hangen uit en Lappa voelt zich ontzettend jarig. Met papa gaat hij in de versierde feestauto zijn vriendjes ophalen voor zijn verjaardagsfeestje. Maar… waar zijn de pakjes? En wat doet dat spook met vier ogen op het feestje?

  

eentalig: NL, Japans (Oblong)

tweetalig: NL-Pools, NL-Turks

Lappa is jarig

Lappa moet voor controle naar de dokter. Die controleert Lappa’s longen, keel, ogen, oren, lengte en gewicht. Lappa is bang voor de prik die hij moet krijgen, maar uiteindelijk valt het  reuze mee. Hondje Wof is ondertussen heel ondeugend.

 

eentalig: NL, Engels (UK)

tweetalig: NL-Pools, NL-Turks, NL-Engels (UK)

Lappa bij de dokter

Lappa is verdrietig. Hij verveelt zich, want hij kan niet met Lin spelen. Lin is op reis, met het vliegtuig naar een ander land. Lappa mist haar heel erg. Gelukkig heeft oma iets bedacht om Lappa op te vrolijken.

 

eentalig: NL

tweetalig: NL-Pools, NL-Turks, NL-Oekraiens, NL-Russisch

Lappa is verdrietig

Mama heeft een verrassing: een eigen tuintje voor Lappa. Lappa stopt zaadjes in de grond en kan niet wachten tot het tomatenplantjes worden. Maar dan komen de vogels. Hongerig eten ze alle zaadjes op. Lappa moet erom huilen. Gelukkig weet mama een manier om de vogels te verjagen.

 

eentalig: NL

tweetalig: NL-Pools, NL-Turks

Lappa krijgt een tuintje

Lappa is zo ongerust… Hondje Wof is weg! Gelukkig helpen zijn vriendjes zoeken. Onder auto’s, in vuilnisbakken en struiken, overal zoeken ze, maar geen spoor van Hondje Wof. Tot ze een bekend blafje horen vanuit het park. Ja hoor, dat is ’m, achter de tralies in de auto van de hondenvanger. Wat nu? Kunnen Lappa en zijn vriendjes hem bevrijden? #vriendschap

 

eentalig: NL

tweetalig: NL-Pools, NL-Turks, NL-Oekraiens, NL-Russisch

Lappa en zijn vriendjes

Kai is het nieuwe klasgenootje van Lappa. Lappa vindt hem maar raar, want Kai draagt een gekke muts en bij hem thuis gaat het er heel anders aan toe dan bij Lappa. Al snel ontdekt Lappa dat je met kinderen die anders zijn net zoveel plezier kunt maken. Het zou toch ook maar saai zijn als iedereen hetzelfde is?

eentalig: NL

tweetalig: NL-Pools, NL-Turks

Lappa en Kai

Lappa en Lin spelen op zolder met de verkleedkist. Ze zijn koning en prinses en even later violist en beroemde zangeres. Dan trekt Lappa Lins jurk aan en Lin de broek en de trui van Lappa. Worden ze dan elkaar of blijven ze toch zichzelf? Mama weet het antwoord: iedereen is uniek en er is maar één Lappa en één Lin.

 

eentalig: NL

tweetalig: NL-Pools, NL-Turks

Lappa is Lappa

Help, er is brand in de keuken! Lappa schrikt ervan en moet huilen. De brandweer kan de brand gelukkig snel blussen, maar in de keuken is alles vies, nat en zwart en het hele huis stinkt. Met papa en met opa gaat Lappa naar de winkel om rookmelders te kopen. Papa hangt ook een rookmelder in Lappa’s slaapkamertje. Dat geeft Lappa een veilig gevoel als hij gaat slapen.

eentalig: NL

tweetalig: NL-Pools, NL-Somalisch, NL-Gronings

In opdracht van Veiligheids Regio Groningen.

Zie de speciale LAPPA PIEP pagina

PIEP

Lappa gaat op fietsvakantie naar de camping. Daar beleeft hij een spannend avontuur als de tent wegwaait. In hun pyjama rennen papa, mama en Lappa erachteraan, maar ze krijgen hem niet te pakken. Dankzij Hondje Wof komt het gelukkig toch nog goed.

eentalig: NL

tweetalig: NL-Pools, NL-Somalisch

Lappa gaat kamperen

Van proberen, ga je leren, zegt de juf. Maar o, wat is Lappa boos en verdrietig als het steeds maar niet lukt netjes te knippen. Als opa hem uit school haalt, geeft hij Lappa goede raad: rustig knippen, en als je voelt dat je boos wordt, eerst tot tien tellen. Dat helpt. Lappa wordt zelfs kampioen dierenknipper van de klas.

eentalig: NL

tweetalig: NL-Pools, NL-Somalisch, NL-Oekraiens

Lappa wordt kampioen

Lappa is een beetje zenuwachtig. Morgen is de eerste schooldag na de zomervakantie. Hoe zal dat zijn? Welke meester of juf krijgt hij? En zitten er vriendjes van hem bij hem in de klas? Lin, Lappa’s nieuwe buurmeisje, zit bij Lappa in de klas. Zij vindt het ook spannend, want ze komt uit een ander land. Ze gaat voor het eerst in Nederland naar school. Zal ze de juf of meester goed kunnen begrijpen? Beleef de eerste schooldag samen met Lappa en Lin.

Met 8 dagritmekaartjes!

eentalig: NL

tweetalig: NL-Pools, NL-Turks

Lappa gaat naar school nieuw

Lappa en Hondje Wof zijn op vakantie op hun favoriete eiland Terschelling. Met De Brandaris, het strand, de prachtige duinen, de zee, de veerboot en…een rood monster, waar Lappa erg van schrikt. Gelukkig ontdekt hij al snel, dat het geen echt monster is. #zeehondjeredden #plasticsoep

 

Beleef weer een avontuur met Lappa en Hondje Wof op Terschelling, het mooiste eiland van Nederland (en misschien wel van de hele wereld!). ‘Lappa redt een zeehond op Terschelling’ is een interactief prentenboek met kijkplaat, kleurplaat en ‘vriendjesvragen’.

 

eentalig: NL

tweetalig: -

Lappa redt een zeehond op Terschelling

LAPPA® Knuffel van 100% katoen en zachte t shirtstof.
- De vulling is van anti-allergisch en moeilijk ontvlambaar materiaal.
- CE Keurmerk.
- Het handgehaakte sjaaltje is grijs, geel of Terschelling kleuren.
- Merklabel LAPPA®
- Lengte ca. 26 cm, oren 9 cm.
- Wasbaar: handwas max. 30 graden, niet centrifugeren

LAPPA® knuffel

Meer informatie over prijzen + boekenlijst ISBN, zie bestellen.

Lappa droomt over de maan. ‘Wil je een tochtje met mij maken?‘ vraagt de maan. Die nacht zweven Lappa en Hondje Wof samen met de maan de hele wereld rond. Bij de Noordpool, de woestijn, het regenwoud en de oceaan stappen ze even af en maken ze kennis met enkele bewoners. Ga je mee met Lappa?

 

​eentalig: NL, Arabisch

tweetalig: NL-Pools, NL-Turks

Lappa en de maan

Als de weerman winterse buien voorspelt, wacht Lappa ongeduldig op sneeuw. Glijden op de bevroren stoep is leuk, en met mama naar de ijsbaan ook, maar liefst wil Lappa sleeën en een sneeuwpop maken. En dan, als de school uitgaat, is alles wit en wacht opa hem op met de slee. Nu kan de sneeuwpret beginnen! #winterweer #weerbericht

eentalig: NL

tweetalig: -

Het sneeuwt Lappa!

bottom of page