Wie is Lappa?
Lappa is Lappa. Hij woont in Nederland, maar zijn opa en oma komen oorspronkelijk uit Lappaland. In de LAPPA® Kinderboeken volgen we de avonturen van Lappa, die met een heel eigen, authentieke blik de wereld bekijkt en vragen stelt. ‘Vriendjesvragen’, die voor kinderen vanaf 3 jaar, heel herkenbaar zullen zijn.

Wat vindt LAPPA® belangrijke thema’s?
– Een zonnige kijk op het leven
– Verbinding tussen rassen en culturen
– Duurzaamheid en de zorg voor natuur & milieu

Behandelt LAPPA® ook serieuzere onderwerpen?
Jazeker. Een voorbeeld hiervan is het boek ‘Dag lieve opa’ (LAPPA 1.0 serie) Daarin kijken we mee met Lappa, bij wat er zoal gebeurt in de emotionele, hectische dagen na het overlijden van een grootouder. Het boek heeft diverse goede recensies gehad in vakbladen, stond genomineerd voor de Yarden Afscheidsprijs 2015 (in Nederland)en staat op bekende Nederlandse websites als uitvaart.nl.

Hoe zien de LAPPA® Kinderboeken eruit?
De interactieve prentenboeken bevatten veel kleurrijke illustraties, een kijkplaat, een kleurplaat en ‘vriendjesvragen’. De boeken zijn erg leuk om samen te bekijken en er uit voor te lezen. Maar zelf plaatjes kijken of de eerste woordjes lezen kan natuurlijk ook.

Voor welke leeftijd zijn LAPPA® Kinderboeken?
Voor kinderen van 3 – 6 jaar.


Over de uitgeverij
LB Uitgeverij maakt en verkoopt LAPPA® Kinderboeken en merchandising. Ook verbindt de uitgeverij het merk LAPPA® aan uiteenlopende kindvriendelijke producten.  

Wij werken zakelijk samen met Albert Meuter, founder Identity Games International BV en met een inspirerend team van grafisch vormgevers en designers. Ons haakteam bestaat uit enthousiaste dames uit het hele land. Zij zorgen voor de benodigde handgehaakte sjaaltjes voor knuffel LAPPA.

Woord- en beeldmerkrechten voor de Benelux en Europa van het merk LAPPA® staan geregistreerd. Gebruik van LAPPA afbeeldingen en/of tekst zonder toestemming is verboden.

Het team achter LAPPA®
Albert Meuter – Co-founder LAPPA Books International BV/Founder Identity Games International BV
Mirjam Touwslager – Creative director/Co-founder LAPPA Books International BV
Edo Knoll – Sales & Marketing Director
Patty Koot – creation & graphic design 
Veli Tarhan – production leader of stuffed LAPPA, Denezli, Turkije