Mirjam Visker – schrijver, illustrator, founder LAPPA® kinderboeken
 


Wie is Mirjam Visker (1965)?

Mirjam Visker werkte tot 1998 in de commerciële branche. Daarna volgde zij haar hart en ging s ‘avonds studeren aan de kunstacademie Willem de Kooning in Rotterdam. Al snel plaatste de avant-gardistische galerie Espace in Amsterdam, haar werk tussen wereldberoemde collega’s als Karel Appel, Lucebert en Corneille. Naast tekenen illustreerde Mirjam voor bekende Nederlandse opdrachtgevers, zoals het Sociaal- en Cultureel Planbureau, ActiZ en de Volkskrant. In 2011 ontwierp zij het figuur ‘Lappa’, die zij in 2012 als merk LAPPA® liet registreren.

Wat is Mirjams missie?

Thema’s als verbinding tussen rassen en culturen, duurzaamheid en de zorg voor natuur en milieu + een zonnige kijk op het leven zijn terug te vinden in de avonturen van de nieuwsgierige Lappa en zijn vriendje Hondje Wof. Mirjam vindt het heel belangrijk om aan deze thema’s op speelse wijze aandacht te schenken in de LAPPA® kinderboeken. Ook maakt ze regelmatig ‘specials’ over serieuzere onderwerpen, die jonge kinderen, net als Lappa, ook mee kunnen maken. 

Heeft Mirjam de Yarden Afscheidsprijs gewonnen?

In 2014 verscheen LAPPA®  op de Nederlandse– en Belgische markt. In 2015 werd het boek Dag lieve opa (LAPPA® 1.0 serie)genomineerd voor de bekende Nederlandse Yarden Afscheidsprijs. Mirjam eindigde op de 2e plaats in een deelnemersveld van 1648 personen.  Mirjam werkte toen nog alleen. 

Hoe gaat het nu met Mirjam en LAPPA®?

Inmiddels werkt Mirjam samen met een inspirerend team van mensen samen, die haar visie ondersteunen en met veel plezier LAPPA® 2.0 internationale bekendheid geven. Mirjam zit nog steeds met veel plezier achter haar tekentafel om de avonturen van Lappa en Hondje Wof vorm te geven, om daarmee jonge kinderen te inspireren zuinig te zijn op de wereld, respectvol te zijn naar je medemens en ze te ondersteunen als dat nodig is.