Mirjam Visker – schrijver, illustrator, oprichter LAPPA BOOKS
 

 

De kunstenaar

Mirjam Visker, pseudoniem voor Mirjam Touwslager, is geboren in 1965. Na jaren in de commerciële branche werkzaam te zijn geweest volgde zij haar hart in 1998, en ging op haar 33e  s ‘avonds studeren aan de kunstacademie Willem de Kooning in Rotterdam. In eerste instantie werd zij gefascineerd door ruimtelijk werk. De avantgardistische galerie Espace in Amsterdam, plaatste haar werk in 2006 tussen wereldberoemde collega’s als Karel Appel, Lucebert, Co Westerik, Corneille en Klaas Gubbels. Vanaf dat jaar werkte zij als 3D kunstenaar met afvalmaterialen, onder de naam Mirjam Visker. Maar haar liefde voor tekenen kreeg uiteindelijk de overhand. Mirjam tekende veel in haar vrije tijd en illustreerde daarnaast voor bekende Nederlandse opdrachtgevers zoals het Sociaal en Cultureel Planbureau, ActiZ en de Volkskrant.
In 2011 ontwierp zij het figuur ‘Lappa’. In 2012 werd LAPPA® een geregistreerd merk.

Mirjams missie

LAPPA® bood Mirjam de mogelijkheid om haar missie door te geven aan jonge kinderen van 3 tot 6 jaar. Verbinding tussen rassen en culturen, zorg voor natuur en milieu en een zonnige kijk op het leven zijn terug te vinden in de avonturen van de nieuwsgierige Lappa en zijn vriendje Hondje Wof. Maar ook schenkt LAPPA® aandacht aan serieuzere onderwerpen, die jonge kinderen, net als Lappa, ook mee kunnen maken.

Yarden Afscheidsprijs

In 2015 werd het boek Dag lieve opa genomineerd voor de Yarden Afscheidsprijs. Mirjam eindigde op de 2e plaats in een deelnemersveld van 1648 personen. In 2016 verscheen LAPPA®  op de Nederlandse – en Belgische markt. En in 2017 werd LAPPA® geïntroduceerd in meerdere landen.

Groeiend bedrijf

Inmiddels werkt Mirjam met een inspirerend team van mensen samen, die haar visie ondersteunen. Daarnaast ontwerpt/begeleidt ze ook de merchandising, zoals knuffel LAPPA® en geeft zij leiding aan de creatieve kant van een groeiend bedrijf. Maar het liefste zit zij nog steeds achter haar tekentafel om de avonturen van Lappa en Hondje Wof vorm te geven in een nieuw boek, om daarmee jonge kinderen te inspireren zuinig te zijn op de wereld, respectvol te zijn naar je medemens en ze te ondersteunen als dat nodig is.